Zgjedhjet në Australi: Kryeministri Anthony Albanese siguron qeverinë e shumicës

Qeveria e re laburiste e Australisë ka siguruar një shumicë në parlament, thonë analistët zgjedhorë. Partia e qendrës së majtë, e udhëhequr nga kryeministri Anthony Albanese, mundi koalicionin konservator të Scott Morrison në zgjedhjet e 21 majit.

Por një votim rekord për të pavarurit dhe partitë e vogla e kishte bërë të pasigurt nëse zoti Albanese do të qeveriste i vetëm.

Por ai tani thuhet se ka 76 vendet e nevojshme në dhomën e ulët.

Ai do të shpallë kabinetin e tij të martën.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu