60 vjeçarja dëbohet nga Zvicra pas 40 vitesh, nuk arriti të integrohej

Një grua nga Turqia e cila jeton në Zvicër që nga viti 1983 është dëbuar nga vendi për shkak të mungesës së integrimit. Kështu vendosi Gjykata Federale.

Ajo erdhi në Zvicër me bashkëshortin e saj të atëhershëm në vitin 1983 në moshën 19-vjeçare. Tani një nënë dhe gjyshe nga Turqia duhet të largohen nga vendi pas më shumë se 40 vitesh, shkruan “Solothurner Zeitung”, transmeton FrontOnline.

Prandaj, gruaja u kujdes që në fillim për t’u kujdesur për fëmijët e saj, të cilët tani ishin rritur. Bashkëshorti i saj u nda prej saj në vitin 2006 dhe divorci u finalizua në Turqi në vitin 2011. Pas ndarjes, ish-i i saj refuzoi të paguante kontributet e saj për ushqim dhe ajo jetonte kryesisht me asistencë sociale; nga marsi 2006 deri në gusht 2022 shuma ishte rreth 351.546 franga.

Leja e vendbanimit iu dha fillimisht në vitin 1989 dhe më pas zgjatej çdo pesë vjet, së fundi deri në korrik 2020. Me një urdhër të datës 5 gusht 2022, Zyra e Migracionit e Kantonit të Solothurnit e hoqi lejen e vendosjes dhe e dëboi gruan nga Zvicra. . Gjykata administrative e Solothurnit hodhi poshtë ankesën kundër këtij vendimi më 8 maj 2023 dhe urdhëroi që ajo të largohej nga vendi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu