A e dini se në cilat vende evropiane vijon shërbimi ushtarak?

Shërbimi ushtarak është një fenomen që është eliminuar plotësisht në shumë vende të botës, por ka ende vende ku duhet të kaloni pak kohë në ushtri.

Sa i përket rajonit, në Serbi ka kohë që mendohet mundësia e vendosjes së shërbimit të detyrueshëm ushtarak, madje edhe në Kroaci tani po përmendet kjo ide.

Megjithatë, në një pjesë të madhe të Evropës, shërbimi i detyrueshëm ushtarak nuk ekziston për një kohë të gjatë. Më saktësisht, vetëm në 13 vende të Evropës duhet të kryeni shërbimin ushtarak. Këto janë Turqia, Greqia, Zvicra, Bjellorusia, Estonia, Lituania, Finlanda, Suedia, Norvegjia, Danimarka, Ukraina, Qiproja dhe Austria.

Duhet përmendur se në Turqi, pas një muaji, pesë muajt e mbetur të detyrimit mund të “riblehen” për 3115 dollarë, ndërsa në Austri të rinjtë mund të zgjedhin nëntë muaj shërbimin civil.

Vlen gjithashtu të thuhet se në Sllovaki, Spanjë dhe Portugali ka shërbim ushtarak de jure, por nuk zbatohet. /tesheshi.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu