A është ndërgjegjja gjykatës i brendshëm?

Psikologu i njohur nga Dibra e Madhe M-r Admir B. Kosovrasti i inspiruar nga këto ditë të shenjta të muajit të Ramazanit, ka shkruar një artikull në lidhje me ndërgjegjjen se si duhet te jetë ajo në të vërtetë.

Në shkrimin e tij psikologu shtron pyetjen se a është ndërgjegja një gjyqtar i fshehur brenda nesh, sepse në këtë botë ka shumë njerëz ndërgjegjja e të cilëve është në gjumë, gjyqtari i brendshëm i të cilit është i korruptuar dhe i verbuar nga mundësia e të pasurit gjithnjë e më shumë, shkruan InfoShqip.

Në vazhdim mund të lexoni shkrimin e tij të plotë:

“Ndërgjegjja është gjyqtari ynë i brendshëm, një gjykatës i cili duhet të ndjekë çdo ditë të gjitha mendimet, vendimet dhe veprimet tona. Për fat të keq në këtë botë ka shumë njerëz ku ndërgjegjja e të cilëve është në gjumë, gjyqtari i brendshëm i të cilit është i korruptuar dhe i verbuar nga mundësia e të pasurit gjithnjë e më shumë. Duke menduar se pasuria dhe fuqia materiale ka për me të kënaqur dhe me të bëre të lumtur.

Por a është kështu?

Sa më shumë duart janë të mbushura, aq më shumë ka gjasa shpirti të jetë bosh. Duart janë plot, mendja është e mbingarkuar me garën për para dhe prestigj dhe nga ndërgjegja nuk mbetet asgjë, por mbyllet dhe zhytet në një gjumë të thellë. Vetëm një ndërgjegje e përgjumur, një gjykatës i përgjumur i brendshëm nuk mund të ndiejë asgjë, të mos rebelojë të mos shqetësojë kur kemi mendime të gabuara ose kur marrim vendime dhe veprime që mund të jenë për dëmin e dikujt. Është koha për të zgjuar ndërgjegjen tonë, për të zgjuar gjyqtarin tonë intern dhe për të mos jetuar gabimisht, që ne nuk jemi pa mëkat dhe se nëse nuk jemi sjellë përpara një gjykate dhe përpara ligjit, ne jemi në rrugën e drejtë. Asnjë gjykatë apo ligj nuk nevojitet nëse ndjekim gjykatësin tonë personal i cili gjithmonë duhet të jetë i drejtë. Një gjyqtar i tillë mund të sjellë një ndërgjegje kaq të pastër në rrugën e drejtë, e cila, nga ana tjetër, do të na japë paqen e brendshme dhe kështu një ëndërr paqësore.

Sot është dita që të shikoni ndërgjegjen tuaj, të trokitni në derën e gjyqtarit tuaj, të kontrolloni dhe të nënshkruani një marrëveshje bashkëpunimi të përbashkët për hir të të gjithë njerëzve dhe kështu të arrini një të mirë më të mirë për veten tuaj.” – përfundon psikologu Admir Kosovrasti. /InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu