A mundet një burrë dhe një grua të jenë miq? Studiuesit tregojnë të vërtetën

Kjo është ndoshta një nga pyetjet më të diskutueshme që prej shumë e shumë kohësh. Pa marrë parasysh se sa ju përpiqeni të ndani një mik nga një i dashur, gjithmonë ekziston një pikëpyetje nga njerëzit lidhur me shokët tuaj të gjinisë së kundërt.

Shkencëtarët kanë pasur disa pikëpyetje për këtë temë për një kohë të gjatë dhe kanë kërkuar atë kimi që krijohet në trupat e meshkujve dhe të femrave.

Ndërkohë që gratë mund t’i përmbahen nocionit të “vetëm miqësisë” mes gjinive të kundërta, njerëzit mund të mendojnë ndryshe, transmeton living.al.

Studimi u krye në Universitetin e Wisconsin nga profesori i psikologjisë April Bleske-Rechek dhe çështja kryesore ishte nëse një grua bëhet tërheqëse për miqtë e saj meshkuj apo jo. Ishte një sondazh i cili dha rezultate zbavitëse.

Përgjigjet në sondazh u bazuan në një shkallë prej 10 pikësh dhe gjetjet treguan se burrat kanë tendencë të ngatërrojnë miqësinë me gratë, ndërsa këto të fundit janë më pak të lidhura me “miqtë” e tyre meshkuj.

Një tjetër studim ishte ky: Pothuajse 200 vullnetarëve iu kërkua të zgjidhnin një person të gjinisë së kundërt me të cilin ata nuk ishin të lidhur emocionalisht dhe përshkruanin marrëdhënien dhe kiminë mes tyre.

Ata duhej të zgjedhin ose “Ne jemi miq” ose “Ndjej një tërheqje fizike ndaj tij ose të saj” ose të dyja. Ndërsa 42% e meshkujve thanë se ishin tërhequr nga miqtë e tyre të seksit të kundërt, vetëm 29% e grave e pranuan këtë fakt. 17% e meshkujve dhe 5% e grave zgjodhën të dyja opsionet.

U konstatua se një numër i vogël i grave kanë treguar tërheqje ndaj miqve të tyre meshkuj. Burrat, nga ana tjetër, kanë shprehur me dashje tërheqjen e tyre ndaj shoqeve të gjinisë së kundërt.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu