Aleanca për Shqiptarët: Struga nuk ka strategji për zhvillimin e turizmit

Turizmi në Strugë është lënë në agoni, i paorganizuar, pa vizion, rregulla për rregullimin e shërbimeve, me punëtorë të pakualifikuar dhe pa standardizim, akuzoi sot në një konferencë për media Aleanca e Shqiptarëve (AA), transmeton InfoShqip.

Kryetari i degës së Strugës, Lulzim Nasufi, sektorit të turizmit pranë Komunës së Strugës i ofroi një strategji 10 pikash falas, siç tha ai, rend në fushën e turizmit dhe krijimit të kushteve më të mira për një mënyrë moderne të të bërit biznes dhe. përfitimet e turizmit.

Mund të konstatojmë se turizmi në Strugë, edhe pse në botën e zhvilluar konsiderohet si një degë e industrisë për zhvillim dhe punësim dhe ndikon në GDP-në e një vendi, është lënë në agoni, në mëshirën dhe vetëorganizimin e biznesmenëve nga kjo mbetet sektori i paorganizuar, pa vizion, pa rregullore për të rregulluar shërbimet, me punëtorë të pakualifikuar dhe pa standardizim të marrëdhënieve standarde“, tha Nasufi.

Ai theksoi se nuk ka plan për menaxhimin dhe rregullimin e brigjeve të liqenit të Ohrit dhe lumit Drini i Zi, sepse ato janë uzurpuar.

Fatkeqësisht, ato janë kthyer në territore ku zbatohet parimi “FSHF-Kape çfarë kap”, sepse organet kompetente të bashkisë ia kalojnë përgjegjësinë nivelit qendror dhe ata nga ana e tyre e kthejnë në nivel bashkie. Nuk ka plan për menaxhim dhe rregullim të bregut të liqenit, plazheve dhe zonave të dobishme për qytetarët dhe turistët, duke krijuar kështu një klimë të favorshme për uzurpimin e hapësirës përreth bregdetit“, theksoi Nasufi.

Sipas tij, mungon materiali informativ dhe propagandues për promovimin e pasurive natyrore, kulturore, historike dhe kombëtare, por edhe sepse promovimi i panaireve është i paplotë. Për sa i përket higjienës, ai tha se pastrohet vetëm zona qendrore e qytetit, por jo edhe deponitë e egra në hyrje të qytetit dhe në periferi, se nuk respektohen rregullat e ndërtimit në sezonin e verës, si dhe mungesa e atraksione turistike, tradicionale, kulturore, rinore, sportive në qytet.

Qentë endacakë, lypja, parkimi, ndriçimi publik u përmendën gjithashtu si një nga problemet me të cilat ballafaqohet Struga turistike./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu