“ALKALOID” nisi një investim të ri me vlerë 1.3 milionë euro

Magazina e re e lëndëve të para farmaceutike dhe ambalazheve parësore, e cila prej rreth 15 muajsh është në ndërtim e sipër, është pjesë e planit njëzetvjeçar të investimit për zhvillimin e PC Pharmacy, i cili po zbatohet me ritme intensive dhe në kohë krize.

Investimi i fundit i “Alkaloid AD” Shkup në depo për lëndë të para farmaceutike dhe ambalazhim primar është zgjidhje moderne dhe e sigurt për ruajtje, e kryer në përputhje me rekomandimet për praktikë të mirë prodhuese për deponim, me rregulloret ligjore për ruajtjen e produkteve farmaceutike dhe sistemin e cilësisë farmaceutike.

Objekti i ri ka një sipërfaqe prej 1620 m2 dhe përfshin: hapësirën e magazinës për lëndët e para farmaceutike; bodrume të pajisura me dhoma të veçanta ftohjeje të destinuara për lëndë të para që kërkojnë kushte të veçanta ruajtjeje, temperaturë dhe lagështi; ambiente administrative dhe kati teknik. Për nevojat e këtij objekti është ndërtuar një rampë e re aksesi për kamionët, si dhe janë projektuar dhe ndërtuar rrugë të reja të brendshme, të përshtatura plotësisht për komunikim të qetë dhe të sigurt të magazinës së re me objektet e prodhimit.

Me realizimin e këtij investimi në PC Pharmacy, sigurohet plotësisht menaxhimi më bashkëkohor i lëndëve të para dhe produkteve dhe logjistika e sigurt e proceseve – nga marrja e lëndëve të para farmaceutike deri te dorëzimi i barnave te shitësit me shumicë dhe deri në fund. përdoruesit.

Magazina ka gjithsej 800 paleta për lëndë të parë, është e pajisur me sistem kondicionimi të teknologjisë moderne, dhoma ftohjeje, sisteme fikje zjarri, si dhe makineri për transport horizontal dhe vertikal.

Dorëzimin zyrtar të këtij investimi në vlerë prej 1,3 milionë eurosh e bënë drejtori i përgjithshëm dhe kryetar i Bordit të “Alkaloid”, Zhivko Mukaetov dhe drejtori i Logjistikës dhe Depove, Zoran Kostovski në prani të punëtorëve dhe anëtarëve të organeve drejtuese të kompania.

Deponimet e “Alkaloid AD” Shkup punësojnë gjithsej 120 përmbarues.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu