Boçvarski: Aktivizohen tarifat pa kontakt në autostradën Shkup-Tetovë

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski, ka njoftuar se është aktivizuar mbledhja elektronike dhe pa kontakt e tarifave (M-tag dhe M-card) për korridorin 8, veçanërisht vendkalimin Glumovë në autostradën Shkup-Tetovë.

Ai gjithashtu ka paralajmëruar se sistemi do të zgjerohet edhe në rrugën e dytë me pagesë në të njëjtën autostradë.

Ky veprim është pjesë e nismës Open Balkan, e cila ka filluar që në qershor të vitit 2023 dhe ka sjellë një sistem të integruar për mbledhjen elektronike të tarifave ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë. Sistemet M-Tag dhe M-Card mund të marrin në ndërmarrje publike për rrugët shtetërore.

Ai gjithashtu bën të ditur se ka në plan bashkëpunim edhe me Greqinë për të lejuar kalimin pa probleme nëpër pikat e pagesës në Greqi duke përdorur një etiketë të Maqedonisë së Veriut.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu