Bota në ankth, ndodh e paimagjinueshmja: SHBA-ja voton për të rrëzuar Presidentin Trump pasi ai njohu Jeruzalemin kryeqytet të Izraelit

Dhoma e Përfaqësuesve në Senatin amerikan ka votuar për herë të parë mbrëmjen e sotme për të rrëzuar Presidentin Donald Trump, pak pasi ai vendosi njohjen e Jerusalemit si kryeqytet.

Ligjvënësit amerikanë votuan në një “tryezë” të hapur nëse do të aprovonin akuzat që fajësonin Donald Trump, të paraqitura nga Përfaqësuesi i Teksasit.

Vetëm 127 nga 194 demokratët e senatit votuan pro rezolutës , ndërkohë që 58 prej tyre u bashkuan me republikanët kundër rrëzimit të Presidentit amerikan.

Ndërkohë 238 republikanët e partisë së Trump votuan për të hedhur poshtë përpjekjen e parë zyrtare për rrëzimin e tij.

Shumë nga mediat amerikane kanë deklaruar se votimi 58 demokratëve të partisë Hillary Cliton për të mos hequr presidentin Trump ishte i “paimagjinueshëm”.

Trump akuzohet se ka kryer “shkelje të larta” dhe se ka përcjellë fanatizëm, urrejtje dhe armiqësi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here