Bullgarja që bën shqiponjën me duar, thotë fjalë të mira për shqiptarët (VIDEO)

Shfaqja Verore e ATV vazhdon t’u sjellë shikuesve argëtim, intervista dhe eksplorim kulturor. Në këtë emision një vend të veçantë zënë mërgimtarët, të cilët tregojnë historitë e tyre të ndryshme për atë që kanë kaluar.

Në emisionin e mbrëmshëm në studio ishte i ftuar një i ftuar special. Bëhet fjalë për bullgaren Dobi Trendafilova, e cila ka shprehur interesim për të mësuar gjuhën shqipe.

Ajo thotë se edhe pse shqipja është e vështirë për t’u mësuar si gjuhë e huaj, ajo e pëlqen shumë sepse tingëllon shumë bukur.

“Të jem i sinqertë, po, vetëm sepse është shumë ndryshe nga çdo gjë tjetër. Për shembull, bullgarishtja është një gjuhë sllave. Mund të kuptosh shumë gjuhë të tjera nëse di bullgarisht, por shqipja është shumë e ndryshme, sidomos shqiptimi, tingëllon shumë ndryshe, por tingëllon shumë bukur të jem i sinqertë”, thotë Dobi.

Ajo thotë se me shoqërinë e saj ka folur shumë për Shqipërinë dhe Kosovën, madje shpesh kur bëjnë foto bëjnë shqiponjën me duar.

“Unë dhe miqtë e mi shkojmë gjithmonë me pushime dhe u them gjithmonë “hajde në Shqipëri, shkojmë në Shqipëri, por ende nuk kam arritur t’i bind edhe pse tashmë e pëlqejnë Shqipërinë, sepse i kam takuar. Kosova sigurisht dhe po, kam filluar ta bëj këtë (shqiponja me duar) dhe tani me të gjithë miqtë e mi, kur bëjmë një foto, ne bëjmë vetëm këtë (shqiponja me duar). Historia është vërtet interesante”, thotë Dobi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu