Bytyqi qetëson qytetarët: Energji elektrike do të ketë

Energji elektrike do të ketë gjatë gjithë sezonit të ngrohjes, me çmimet më të lira të mundshme në treg. Zëv/kryeministër për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi, siguron qytetarë dhe ekonominë se janë siguruar kapacitet e nevojshme për tregun e regulluar, ndërkaq brenda javës tjetër do të mësohet epilogu për furnizimin e mundshëm me energji elektrike nga Bullgaria, Sërbia dhe Turqia.

“Qytetarët dhe 70 mijë kompani që janë në tregun e regulluar s’duhet të kenë frikë për mospasje të energjisë elektrike deri në mars të vitit tjetër. Mbetet pjesa e tregut të lirë, ku Qeveria dëshiron të ndërhyjë edhe pse nuk i takon, pasi kur keni treg të lirë nuk i përket Qeverisë të intervenojë, por siç kemi thënë, do t’u dalim krah. Përpiqemi të gjejmë lëndën e parë për prodhimin shtesë të energjisë elektrike, e cila do t’i jepej në dispozicion ekonomisë, me çmime më të lira se në bursë.”, tha Fatmir Bytyqi, zëv/kryeministër për çështje ekonomike.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu