Çfarë shkruhet në “mohimin” për të cilin insiston Beogradi dhe që do të jetë në tabelat në vendkalimet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë?

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në një fjalim para publikut të shtunën, para lajmit për marrëveshjen mes Beogradit dhe Prishtinës për dokumentet personale, tha se pala serbe është e gatshme “të pranojë dokumentet e Kosovës, por me nxjerrjen e një “mohim i përgjithshëm” që ata do ta vinin në dukje në vendkalimet administrative, të cilat do të pranonin dokumentet e tyre”, transmeton InfoShqip.

Cili është mohimi, në deklaratën e tij ka sqaruar drejtori i Zyrës për Kosovë dhe Metohi, Petar Petkoviq, i cili ka thënë se marrëveshja, e cila nënkupton “që populli serb në Kosovë dhe do të mund të lëvizë lirshëm me letërnjoftime serbe“, shoqërohet me tekstin e mohimit, i cili do të shfaqet në mënyrë të dukshme kudo.

Siç thuhet në deklaratë, mohimi thotë:

Marrëveshja për pranimin e dokumenteve personale kryesisht për arsye praktike të ndërsjellë të lirisë së lëvizjes shoqërohet me tekstin e mohimit, i cili do të shfaqet dukshëm kudo, i cili thotë: Mundësimi i përdorimit të kartave personale të lëshuara nga Prishtina (Kosova) bëhet ekskluzivisht. për arsye praktike për të lehtësuar pozitën e individëve dhe për të mundësuar lirinë e lëvizjes, në përputhje me Marrëveshjen për Lirinë e Lëvizjes të arritur në Dialogun e vitit 2011, nuk mund të interpretohet si njohje e pavarësisë së shpallur në mënyrë të njëanshme të Kosovës, nuk paragjykon përcaktimin e statusin përfundimtar të Kosovës dhe nuk mund të interpretohet si pëlqim i Beogradit për të devijuar nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara”.

Sipas mediave, tabelat me këtë mbishkrim do të vendosen në pikat kufitare, përkatësisht në vijat administrative ndërmjet Kosovës dhe Serbisë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu