Çka paraqet skriningu? Flet zëvendëskryeministri Bojan Mariçiq

Procesi filloi para dy ditëve më 19 korrik 2022, është një përcaktim i jonë strategjik që nga pavarësia e vendit tonë, 17 vite pas marrjes së statusit kandidat, kështu u shpreh zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, derisa sqaroi për opinionin se çka në fakt paraqet skriningu.

Skriningu është një prezantim analitik i gjendjes në vendin kandidat për anëtarësim në Union, gjegjësisht harmonizimi me të drejtën e Unionit Evropian dhe gjithashtu niveli i harmonizimit në implementimin e tij.

Do të thoja operacion teknik dhe formal që e kryen Komisioni Evropian që është e domosdoshme dhe shumë e rëndësishme që të marrim një kontroll të qartë se ku gjendemi dhe çka duhet të bëjmë në vitet që pasojnë”, deklaroi Bojan Mariçiq, zv. Kryeministër për Çështje Evropiane.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu