Çmimi i pabesueshëm i portretit të Hurremit në një ankand në Londër

Portreti i sulltaneshës osmane, Huremit, u shit për 126,000 paund (174,000 dollarë) në një ankand publik të shtëpisë prestigjioze britanike Sotheby’s.

Në Londër u mbajt një ankand në të cilin blerësve iu ofruan artikuj dhe dorëshkrime të titulluara “Bota Islame dhe Arti Indian”.

Ankandi përfshinte, ndër të tjera, punime artizanale prej metali të shekullit të 13-të, dy palë syze diamanti dhe smeraldi Muggle, një Kur’an të praruar, instrumente astronomike, miniatura iraniane, një qilim polonezë dhe pllaka iznik.

Vëmendjen më të madhe në ankand e tërhoqi shitja e portretit të Huremit, pikturuar nga piktori venecian Titian në fund të shekullit të 16-të ose në fillim të shekullit të 17-të.

Ankandi i portreteve filloi me 70,000 dhe përfundoi me një shitje për 126,000 paund (174,000 dollarë).

Dy portrete të sulltaneshë Mihrimah, vajzës së Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm osman, u shitën për 13,860 dhe 17,600 paund (19,100 dhe 24,300 dollarë), ndërsa një portret i Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm u shit për 11,6305 dollarë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu