Dimri që po vjen: Pse evropianët i druhen dhe errësirës celularë?

Ndërsa Evropa përgatitet për një dimër të rënduar nga energjia, me vendet anëtare të BE-së që kërkojnë kufizime të çmimeve të gazit me shumicë, një tjetër rrezik po shfaqet nga çmimet e larta të energjisë elektrike: errësira dhe në celularë.

Sipas agjencisë Reuters, për shkak të ndërprerjeve të energjisë, ekspertët e kompanive të telekomunikacionit frikësohen se rreziqe të shtuara do të shfaqen edhe në sektorin e komunikimit, i cili do të kërkojë ndërhyrje të veçantë nga qeveritë.

Evropa ka pothuajse gjysmë milioni kulla telekomunikacioni dhe shumica e tyre kanë bateri rezervë që zgjasin rreth 30 minuta për të fuqizuar antenat celulare.

Vendet e Bashkimit Evropian, duke përfshirë Francën, Suedinë dhe Gjermaninë, po përpiqen të sigurojnë që komunikimet mund të vazhdojnë edhe nëse ndërprerjet e energjisë shkarkojnë bateritë rezervë të instaluara në mijëra antena të telefonave celularë të shpërndara në të gjithë territorin e tyre.

Aktualisht, megjithatë, nuk ka sisteme të mjaftueshme sigurie në vendet evropiane për të kufizuar efektet e ndërprerjeve të përhapura të energjisë, thonë katër drejtues të telekomit.

Franca ka marrë tashmë një “pozicion beteje” ndërsa përgatitet për skenarin më të keq, me kompaninë e shpërndarjes së energjisë elektrike Enedis që promovon një plan për ndërprerje të zgjatura të energjisë për dy orë.

Ndërprerja e planifikuar, megjithatë, nuk pritet të prekë spitalet, policinë dhe ndërtesat qeveritare, sipas burimeve të mirëinformuara.

Megjithatë, federata franceze e telekomunikacionit u kundërshtua me Enedis sepse nuk mund të përjashtonte antenat nga ndërprerjet e energjisë.

Në të njëjtën kohë, Suedia dhe Gjermania kanë shprehur shqetësimet e tyre për mungesën e energjisë elektrike.

Tashmë agjencia kompetente suedeze po punon me kompanitë e telekomunikacionit dhe agjenci të tjera qeveritare për të gjetur zgjidhje.

Njëkohësisht telekomunikacionet italiane urojnë që rrjeti i telefonisë celulare të mos preket nga asnjë ndërprerje e energjisë elektrike.

Për të kursyer energjinë, kompanitë e telekomunikacionit po përdorin një program për të përmirësuar rrjedhën e rrymës gjatë komunikimit me zyrtarët qeveritarë. /tesheshi.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu