Do te rritet çmimi i shërbimeve për kontabilitet në Maqedoninë e Veriut

Instituti i Kontabilistëve dhe Kontabilistëve të Certifikuar në Maqedoninë e Veriut (ISOS) rekomandoi sot që kontabilistët të rrisin çmimin e shërbimeve e tyre dhe të rrisin pagat sipas rritjes së inflacionit dhe pagës mesatare në nivel shtetëror.

Instituti i Kontabilistëve dhe Kontabilistëve të Autorizuar (ISOS) njoftoi se me kërkesë të kontabilistëve, ka marrë vendim për t’u rekomanduar kompanive dhe kontabilistëve të pavarur të harmonizojnë çmimet e shërbimeve që u ofrojnë personave juridikë, si dhe pagat e punonjësve të tyre me rritja e indeksit të kostos së jetesës (inflacioni) dhe me rritjen e pagave minimale dhe mesatare në vend.

ISOS njoftoi gjithashtu se nga mesi i muajit mars do të kryejë një anketë gjithëpërfshirëse mes kontabilistëve profesionistë në vend për të marrë të dhëna që do të përdoren për një analizë të detajuar të situatës me çmimet e shërbimeve të kontabilitetit në treg dhe pagat në këtë sektor.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu