Edi Rama duartroket Erdogan për arritjet e tij

Kryeministri Edi Rama ka duartrokitur iniciativën e Presidentit të Turqisë Rexhep Taip Erdogan për të rinovuar Marrëveshjen e Grurit në Detin e Zi.

Rama duke përgëzuar Erdogan shprehet se Diplomacia është gjithmonë mënyra më e mirë për të gjetur zgjidhje.

“Shqipëria mirëpret rinovimin e Iniciativës së të Korrave të Detit të Zi. Kjo linjë e rëndësishme e furnizimit me ushqime mbetet jetike për botën. Unë e përgëzoj Turqinë, dhe Presidentin Erdogan, për angazhimin e tyre të fortë të vazhdueshëm. Diplomacia është gjithmonë mënyra më e mirë për të gjetur zgjidhje.” tha Rama.

Marrëveshja ndërkombëtare që lejon eksportet e grurit, produkteve ushqimore dhe plehrave kimike nga Ukraina është zgjatur.

Turqia dhe Kombet e Bashkuara kanë konfirmuar se Iniciativa e Drithërave të Detit të Zi do të vazhdojë edhe për katër muaj të tjerë, në të njëjtat kushte.

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së António Guterres tha në një deklaratë se Kombet e Bashkuara ishin gjithashtu “plotësisht të përkushtuara” për të hequr pengesat që kanë penguar eksportin e ushqimit dhe plehrave nga Rusia.

“Unë mirëpres marrëveshjen e të gjitha palëve për të vazhduar nismën e grurit të Detit të Zi”, thuhet në një deklaratë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu