Elon Musk njoftoi shkurtime në vendet e punës në një takim me punonjësit e Twitter

Multimiliarderi Elon Musk la të kuptohej një shkurtim i mundshëm i vendeve të punës nëse do të bënte me sukses ofertën e tij për blerje prej 44 miliardë dollarësh.

Ai trajtoi gjithashtu çështje të tilla si puna nga shtëpia, liria e fjalës dhe jeta e mundshme jashtëtokësore. Ky është fjalimi i parë i Musk drejtuar stafit që nga shpallja e ofertës së tij për blerje në prill, sipas BBC.

Ai tha se mund të tërhiqej nga marrëveshja nëse nuk i jepeshin informacione të rreme të profilit.

Gjatë një video-konference me punonjësit e Twitter, Musk tha se pushimet nga puna në Twitter do të vareshin nga gjendja financiare e kompanisë.

“Kompania duhet të rimëkëmbet. “për momentin, kostot janë më të larta se të ardhurat”, tha musk, duke shtuar: “kushdo që kontribuon në mënyrë të konsiderueshme nuk duhet të shqetësohet”.

Ai gjithashtu tha se preferonte të punonte nga zyra, përveç nëse “dikush është vërtet i jashtëzakonshëm”. Mirëpo, ai nuk ka treguar asgjë të re për marrjen e kompanisë, ndërsa punonjësit e “Twitter” në kanalin e brendshëm të komunikimit janë shprehur më pas të zhgënjyer me qëndrimet e tij për biznesin dhe pagat e punonjësve.

Musk, shefi ekzekutiv i prodhuesit të automjeteve elektrike Tesla dhe kompanisë së raketave SpaceX, foli gjithashtu për mundësinë e jetës jashtëtokësore, megjithëse tha se nuk shihte “prova reale të ekzistencës së alienëve”.

“A mund të udhëtojmë në sisteme të tjera yjore dhe të shohim nëse ka qytetërime jashtëtokësore?” pyeti musk, duke shtuar se platforma mund të ndihmojë në zhvillimin e “civilizimit dhe vetëdijes”.

Pavarësisht nga ngjarjet në Twitter, një grup punonjësish të SpaceX, ku Musk është CEO, e quajtën atë një “burim të përbashkët turpi dhe turpi” në një letër të brendshme drejtuar drejtuesve të kompanisë.

Në fillim të qershorit, Musk kërcënoi se do të hiqte dorë nga kontrolli dhe akuzoi Twitter për “ndërhyrje” në kërkesat e tij për të mësuar më shumë rreth bazës së përdoruesve. Në një letër drejtuar rregullatorëve, ai shkroi se kishte të drejtë në standardet e tij kur bëhej fjalë për profile të rreme.

Letra zyrtarizoi mosmarrëveshjen, e cila ka vluar për javë të tëra pasi Musk tha se marrëveshja ishte “në pritje” ndërsa pritej informacione shtesë.

Aksionet e Twitter ishin me vlerë 37,36 dollarë në bursën e Nju Jorkut dje, shumë më poshtë ofertës së Musk prej 54,20 dollarësh.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu