Gazprom do të reduktojë dërgesat e gazit në Francë

Kompania shtetërore ruse e energjisë Gazprom do të reduktojë dërgesat e gazit në Francë. Ky vendim vjen pas një mosmarrëveshjeje për kontratat dhe shqetësimet për furnizimin me energji, sipas skynews.

“Siç u njoftua më parë, Engie kishte siguruar tashmë vëllimet e nevojshme për të përmbushur angazhimet e saj ndaj klientëve të saj dhe kërkesat e veta, dhe kishte vendosur disa masa për të reduktuar ndjeshëm çdo ndikim të drejtpërdrejtë financiar dhe fizik që mund të rezultojë nga një ndërprerje të furnizimit me gaz nga Gazprom”, tha Engie tha në një deklaratë.

Vendet në të gjithë Europën janë përpjekur të zvogëlojnë varësinë e tyre nga gazi dhe nafta ruse. Ndryshe nga vende si Gjermania, mbështetja e Francës nga gazi rus është tashmë mjaft e ulët, me dërgesat nga Moska që përbëjnë vetëm rreth 17% të konsumit të saj.

Franca tha se ishte në bisedime me Algjerinë për të rritur importin e saj.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu