Gjigandi në gjunjë: A do të ketë ndalim në shitjen e Mercedes-it në Gjermani?

Një gjykatë në Manheim, Gjermani, vendosi që Mercedes-Benz shkelte rregullat e pronësisë intelektuale duke përdorur teknologjinë mobile Nokia në makinat e saj pa leje. Sipas Bloomberg, Nokia tani mund të kërkojë ndalimin e shitjes së makinave të reja Mercedes në Gjermani.

Sipas listës, nëse Nokia me të vërtetë dëshiron të ndalojë shitjen e makinave Mercedes, kompania finlandeze do të duhet të fillojë një procedurë të veçantë ligjore dhe të vendosë një garanci prej 7 miliardë eurosh për ekzekutim. Siç është shpjeguar, kjo shumë është e nevojshme sepse pronari i patentës është përgjegjës për humbjet e të pandehurit nëse urdhri hyn në fuqi. Raportohet se nëse padia paraqitet dhe mbështetet, shitja e Mercedesit do të ndalohet në Gjermani.

“Ne nuk mund ta kuptojmë aktgjykimin e gjykatës në Mannheim dhe ne do të bëjmë apel”, u tha nga Daimler, duke shtuar se ata besojnë se nuk do të ketë ndalime për shitjen e automjeteve të tyre.

Nokia dëshiron të punojë drejtpërdrejt me prodhuesit e makinave dhe merr kompensim për çdo automjet të shitur që përdor teknologjinë Nokia në navigacion dhe sisteme të tjera. Sipas Reuters, Nokia merr 1.4 miliardë euro në vit nga licencat, kështu që kjo çështje është shumë e rëndësishme për biznesin e kompanisë finlandeze. Disa furnitorë, përfshirë Kontinental dhe Bosch, mbështesin Daimler në çështjet gjyqësore. Sidoqoftë, Nokia gjithashtu ka mbështetjen e kompanive të tjera, përfshirë BMW dhe Volkswagen. /tesheshi.com/

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu