Gjykata anulon masën e paraburgimit për të dyshuarit në rastin e M-NAV

Në një vendim të fundit, Gjykata penale ka shpallur se nuk ka prova të mjaftueshme për të caktuar masën e paraburgimit për katër të dyshuarit në lidhje me depërtimin në kullën e kontrollit M-NAV. Gjykata thekson mungesën e provave për lëndime serioze, vdekje, apo shkatërrim të pajisjeve në aeroportin për trafik ajror ndërkombëtar.

Arsyetimi i Gjykatës përfshin mospresentimin e provave për veprën penale, dokumentacion mjekësor për lëndimet e dyshuara, dhe mungesën e të dhënave për kallëzimin penal nga i dëmtuari. Gjithashtu, në vendim theksohet se nuk është specifikuar mënyra se si veprimet e dyshuarve kanë shkaktuar dëme në pajisje, objekte, ose avionë në aeroport.

“Nuk specifikohet mënyra se si veprimet e ndërmarra kanë shkaktuar ose mund të kenë shkaktuar shkatërrimin ose dëmtimin e pajisjeve, objekteve ose një avioni, i cili nuk është në trafik dhe ndodhet në një aeroport për trafik ajror ndërkombëtar. Gjithashtu, duhet pasur parasysh se sipas inspektimit të jashtëzakonshëm të Agjencisë së Aviacionit Civil (AAC), është konstatuar se nuk ka shkelje apo kërcënim për sigurinë e trafikut ajror, si dhe nuk raportohet për ngjarje apo incident të rëndë. lidhur me zhvillimin e sigurisë së trafikut ajror, siç tha drejtori i Agjencisë – Tomislav Tuntev. Domethënë, propozimi i Prokurorit Publik nuk çon fare në drejtim të veprës së treguar”, thonë nga Gjykatës.

Nga Gjykata kanë shtuar se situata do të shqyrtohet më tej nga Këshilli Penal pas ankesës së PTHP Shkup për masat e vendosura.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu