Inflacioni i çmimeve në ‘hava’, 100 euro këtë vit janë 45% më pak se vjet

Kushdo që shkon me 100 euro në dyqan, do ta vërejë dukshëm efektin e inflacionit. Krahas shtrenjtimit të shportës bazike për konsumatorë, norma vjetore e inflacionit për muajin maj, sipas Agjencisë së Statistikave, ka shkuar në 12.5%

Kjo situatë e ka alarmuar opozitën. Madje LDK do të propozojë rezolutë dhe debat parlamentar që mbahet javën e ardhshme. Këto ide po i kundërshton pushteti, që thotë se këto masa do t’i trashnin vetëm fitimet e bizneseve.

Ministri i Financave, Hekuran Murati, paralajmëroi diçka tjetër.

Po punojmë për një vendim që cakton çmim tavan dhe marzhë maksimale të fitimit, sepse në situata të tilla të jashtëzakonshme, është e domosdoshme që Qeveria të ndërhyjë në treg për të stabilizuar çmimet”, shkroi Murati në Facebook.

Kurse ekonomisti Medain Hashani sugjeron heqje dorë nga investimet kapitale për një kohë, duke e rishikuar buxhetin dhe duke e koncentruar atë në subvencione.

Inflacioni i majit ishte me i larti që nga korriku i 2008-ës, kur norma kishte shkuar në 14.1%.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu