Instagram ka mjete të reja për të rikuperuar llogarinë tuaj të hakuar

Instagram po ofron mjete të reja sigurie që përfshijnë një qendër ku përdoruesit mund të raportojnë dhe zgjidhin problemet me aksesin në profilet e tyre.

Mjetet e reja mund të jenë veçanërisht të dobishme për ata që përpiqen të rifitojnë aksesin në profilin e tyre.

Nëse përdoruesi nuk është në gjendje të identifikohet, ai duhet të vizitojë qendrën e faqes së internetit të Instagram. Më pas duhet të përgjigjet nëse problemi lidhet me një llogari të hakuar, fjalëkalim të harruar, imitim, bllokim të llogarisë, etj.

Një nga metodat që një përdorues mund të përdorë për të verifikuar profilin e tij është t’u kërkojë miqve të verifikojnë identitetin.

Nëse aksesi në profil është i çaktivizuar, përdoruesi mund të verifikojë identitetin e tij me ndihmën e miqve të tij. Instagram filloi testimin e këtij funksioni në fillim të vitit dhe tani është i disponueshëm për të gjithë. Miqtë e përdoruesit kanë 24 orë kohë për t’iu përgjigjur kërkesës së tyre. Nëse e bëjnë këtë, Instagram do t’i lejojë përdoruesit të rivendosë fjalëkalimin e tij.

Ndërkohë, janë marrë masa shtesë për të parandaluar hakimin e llogarisë. Heqja e profileve të njohura nga sistemi si me qëllim të keq është në proces. Testi i ri përfshin dërgimin e sinjalizimeve për përdoruesit.

Për më tepër, përdoruesit do të shohin një shenjë blu për profilet e verifikuara në shumë vende. Përveç profileve, etiketa do të shfaqet edhe në Tregime dhe mesazhe direkte.

Instagram pretendon se kjo do t’i ndihmojë përdoruesit të dinë nëse po ndërveprojnë me profile të verifikuara.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu