Italia parashikon krijimin e “dhomave të dashurisë” në burg

Burgu i Padovës po përgatitet të jetë institucioni i parë ku të burgosurit mund të kenë momente privatësie me partnerin e tyre.

Ideja vjen pas vendimit të fundit të Këshillit, i cili vërtetoi paligjshmërinë e ndalimit të intervistave për marrëdhëniet intime mes të burgosurve. dhe partnerëve, por edhe takimet familjare.

Projekti pilot i ri i cili parashikon krijimin e “dhomave të dashurisë” do të vihet në funksion edhe në burgjet e tjera të Italisë.

Projekti ka në qendër të vëmendjes të burgosurit të cilët kanë një marrëdhënie jashtë dhe do të kenë një kohë të caktuar për të kaluar me partnerët e tyre.

Në lidhje me këtë projekt do të vendosen kontejnerë me dhoma në oborrin e burgut. Nisma bazohet në një vendim të Gjykatës Kushtetuese italiane.

Kjo e fundit e vendosi si të paligjshme ndalimin e takimeve personale midis të burgosurve dhe të afërmve të tyre.

Zyrtarët e burgjeve të Padovës po mendojnë të rrisin kohëzgjatjen e telefonatave që të burgosurit kanë të drejtë të bëjnë.

“Njëzet e pesë vjet kemi pritur për këtë vendim, më në fund gjithçka tregon se ka ardhur koha e duhur”, tha Ornella Favero, drejtoresha e revistës Ristretti Orizzonti.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu