Jo çdo arab i pasur është sheik, ja cilat janë të vërtetat dhe si t’i dalloni

Edhe pse është zakon t’i referohemi çdo njeriu të pasur të veshur me të bardha si sheik, kjo është ende krejtësisht e pavërtetë.

Sheik në arabisht do të thotë shef i një fisi ose anëtar i familjes mbretërore.

Në Lindjen e Mesme, sheikët janë gjithashtu udhëheqës të organizatave të mëdha, grupe fetare dhe anëtarët më të vjetër të familjeve të shquara, por më së shpeshti ata janë princër, domethënë anëtarë të familjeve mbretërore.

Shtrohet pyetja pse ka kaq shumë sheikë dhe pse botës perëndimore i duket se çdo arab i pasur është sheik?


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu