Keni bërë “search” në Google me zë? Zbulohet e vërteta shokuese

Google ka hyrë në rredhin e kompanive e cila përdor regjistrimet zanore të klienteve për të i përmirësuar produktet e saj, duke thyer kështu privatësinë e njerëzve.Pasi që u bë e ditur kjo nga kompani të tjera, Google ka pranuar se i jep punëtorve qasje në disa incizime audio të telefonave Android dhe nga “Google Home”.

Gjiganti i teknologjisë ka thënë se ky incizim bëhet në mënyrë që të përmirësohet zëri i aktivizuar nga google assistant, me një fjalë të shihet se çka i mungon.

Mirëpo, problemi qëndron se disa incizime janë pranuar edhe kur përdoruesit nuk i kanë aktivizuar ose nuk i kanë përdoru fjalët të cilat aktivizohen ato si: “Hey google” ose “Ok google”. Këto incizime përfshijnë biseda familjare dhe private.

Google tha se aktualisht janë duke e berë një rishikim dhe deklaruan se do të sigurohet se asnjë audio mos të bëhet publike në të ardhmen.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu