Këto janë sakrificat që mjekët në mbarë botën bëjnë për të luftuar koronavirusin

Ndërsa rastet e koronavirusit vazhdojnë të rriten nëpër Shtetet e Bashkuara, punëtorët e kujdesit shëndetësor kanë nevojë të qëndrojnë të shkathët dhe të përshtaten shpejt me realitetin tonë të ri alarmues.

Si përgjigje ndaj mungesave në rritje të pajisjeve mjekësore, infermierët dhe mjekët kanë pajisje të veta personale mbrojtëse, dhe unonjësit e mjekësisë vazhdojnë të rrezikojnë shëndetin e tyre dhe të bëjnë atë që munden për të ndihmuar pacientët e tyre të shërohen.

Por sakrificat nuk mbarojnë pasi ndryshimi të mbarojë. Pandemia ka shkatërruar plotësisht jetën personale të punëtorëve mjekësorë dhe ripërcaktoi atë që është normale. Këtu janë vetëm disa nga aktet radikale dhe heroike që ata po bëjnë për të luftuar pandeminë:

Ata janë duke u larguar nga familja

Shumë punëtorë mjekësorë janë shpërngulur nga shtëpitë e tyre për shkak të shqetësimeve se mund ta sjellin virusin në shtëpi dhe të infektojnë të dashurit.

Jane, një infermiere në përgjigje të urgjencës në Filadelfia, e cila dëshironte të qëndronte anonim për shkak të shqetësimeve për punën e saj, tha se ajo kohët e fundit u shpërngul nga shtëpia e prindërve të saj për të shmangur kalimin e virusit tek ata.

“Jam shumë i shqetësuar sepse nuk dua të sjell asgjë në familje në familje,” tha Bain. “Fatmirësisht, ajo është e sigurt, por më mungon tmerrësisht.”

Maxine Dexter, një mjek pulmonar dhe kritik i kujdesit në Portland, Oregon, ka trajtuar pacientët me COVID-19. Pasi lexoi se një pjesë e vogël e mjekëve të rinj, të shëndetshëm kontraktuan COVID-19 dhe vdiq, ajo – së bashku me disa kolegë të saj – vendosën të sigurojnë vullnetin dhe autorizimin e tyre në rast se ata kanë një fat të ngjashëm.

Ka pak testime për punonjësit e mjekësisë.

Në mënyrë ideale, testimi do të ishte shumë më i përhapur sesa tani, dhe do të ketë mjaft pajisje komplete për të monitoruar shëndetin e atyre që punojnë me pacientët COVID-19. Por punonjësit e kujdesit shëndetësor në vijën e parë janë duke u kontrolluar dhe testuar vetëm nëse ato shfaqin simptoma, siç është ethet.

Janë jashtëzakonisht të izoluar.

Britt tha jashtë punës ajo nuk ka qenë në gjendje të shohë askënd as familjen e saj, të dashurin dhe veçanërisht miqtë e saj, shumica e të cilëve janë gjithashtu infermierë dhe nuk mund të rrezikojnë të kontraktojnë virusin dhe ta kalojnë atë tek pacientët e tyre në rrezik.

Kujdesi për pacientët COVID-19 është zemërthyes

“Unë duhet të shkoj në punë dhe të përqafoj njerëzit, ne qajmë, hamë së bashku”, tha infermierja Britt.

Nuk ka shpëtim nga koronavirusi si një punëtor i kujdesit shëndetësor.

Kur ditët tuaja përfshijnë kujdesin për pacientët me COVID-19, shpejt mund të ndjeheni sikur nuk mund t’i shpëtoni pandemisë. Në spital, Britt po përballet vazhdimisht me koronavirusin, por kur ajo largohet nga puna, është gjithashtu e vazhdueshme. “Nuk mund të jesh as në Instagram pa e parë atë.

Puna jashtë orarit

Mary Beth, një infermiere e regjistruar në Connecticut e cila gjithashtu kërkoi të mbetet anonim për të folur për punën e saj, tha që spitali i saj ka qenë në “Code Orange” për rreth një javë. Kjo do të thotë që personeli mjekësor mund të jetë i detyruar të “qëndrojë në spital për aq kohë sa ata e gjykojnë të nevojshme”, tha ajo.

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu