Kina ka krijuar “trenin e mençur” që lëviz në rrugët pa binarë

Së fundmi, Kina ka krijuar trenin e parë “të mençur” IRT, i cili lëviz në rrugët pa binarë. Ky sistem ofron siguri dhe transport duke përdorur vizionin e trenit, kontrollet, dhe sinjalet në bord.

Transporti i ri publik duket të jetë mjaft miqësor ndaj mjedisit, pasi funksionon me energji elektrike dhe nuk shkakton ndotje.

Gjithashtu, vjen me një sistem drejtimi i cili gjen rrugën duke përdorur sensorë, ngjashëm me mënyrën se si drejtohen veturat në trafik.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu