Koalicioni i ri “Anti-Petkov” ‘shkatërron’ mbledhjen e Komisionit për Maqedoninë e Veriut

Koalicioni i ri “Anti-Petkov” ka ‘shkatërruar’ mbledhjen e Komisionit për Maqedoninë e Veriut këtë të mërkurë, ndërsa u mor vendimi që të shtyhet. Me sugjerim të DPS-së dhe GERB -it dhe me mbështetjen e “Ka një popull të tillë” dhe “Vazrazhdane”, u mbajt mbledhja e komisionit parlamentar, i cili do të dëgjonte Ministren e Jashtme, Teodora Genchovska për propozimin francez për negociatat me Maqedoninë e Veriut.

Kështu, koalicioni i ri parlamentar , i cili po formohet për shkarkimin e kryeparlamentarit Nikolla Minçev, vazhdon aktivitetet e përbashkëta dhe me gjasë sot do ta votojnë së bashku votën e mosbesimit të GERB –it, sipas medias së huaj.

Komisioni duhej të dëgjonte mendimin e Ministrisë së Jashtme dhe të njihej me paketën e dokumenteve.

Stanislav Atanasov nga Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) sugjeroi, në fillim, që komisioni të mos diskutonte asgjë: Nuk ka asgjë më shumë për të mësuar, le ta shtyjmë komisionin derisa të ketë një propozim për një vendim nga Këshilli i Ministrave.

Atanas Mihnev i “Ne vazhdojmë ndryshimin”, i cili është nënkryetar i komisionit të jashtëm, sugjeroi: Ta bëjmë këtë seancë dhe ministri është gjithsesi këtu, për të njohur publikun me suksesin e arritur .

Ish-ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva ( GERB ) tha se vendimi i kryeministrit për të paraqitur propozimin në komisionin parlamentar ishte jokushtetues sepse ai duhej t’i dorëzohej Këshillit të Ministrave.

Në të njëjtën kohë, “Ka një popull të tillë” (TISP), Presidenti Rumen Radev dhe GERB akuzuan kryeministrin për bisedime sekrete.

“Ne kemi pritur prej ditësh që të mblidhej ky takim . Pse u mblodh ky takim sot dhe jo në fundjavë nëse ishte kaq urgjent? Kjo që po ndodh këtu është një lloj cirku dhe krize, ministri i jashtëm nuk mund të paraqesë një propozim”, tha Zaharieva.

Kristian Vigenin u përgjigj se nuk e kuptonte pse çdo përpjekje për të folur në thelb u përball me përpjekje për dështim, procedura etj.

Ish-ministri tjetër i jashtëm, Daniel Mitov ( GERB ), fillimisht propozoi “një organ që ka një nismë legjislative për të marrë një vendim ” për t’u diskutuar në parlament.

“Të pretendosh se kryeministri duhet të marrë një vendim është qesharake, ne jetojmë në një shtet parlamentar”, tha Georgi Mihailov nga Partia Socialiste Bullgare (BSP), por në fund koalicioni i ri mblodhi 9 vota pro dhe takimi u bë.

Vigenin më pas kujtoi se parlamenti kishte marrë vendime që i ndalonin ish-kryeministrit Bojko Borisov të mbante poste në Bruksel pa një vendim parlamentar, duke i bërë të pavlefshme tezat e GERB -it.

”Ju u përpoqët të abuzoni me temën e Maqedonisë dhe kur ne duhej ta diskutonim këtë, ju u fshehët. Unë dua të shoh se si TISP do të votojë për dorëheqjen e propozuar nga GERB“, tha Vigenin, ndërsa pati heshtje nga Toshko Yordanov dhe takimi u shty.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu