Kush janë “bosët” e prodhimit të rrymës në Maqedoni dhe sa fitojnë?

Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut, dhjetë kompanitë më të mëdha të tregtimit të energjisë elektrike gjeneruan 770 milionë euro. Shtatë prej tyre e mbyllën vitin me fitim dhe më i suksesshmi ka një fitim më pak se një milion euro, shkruan Faktor.

Tregtia e energjisë elektrike në Maqedoni është një nga bizneset më të mëdha. Janë kthyer dhjetëra miliona euro dhe me një marrëveshje të mirë mund të bëhen fitime solide në një orë.

Sipas të dhënave zyrtare të institucionit më autoritar vendas në këtë fushë, Komisionit Rregullativ të Energjisë (RKE), vitin e kaluar, në tregun vendas të energjisë elektrike tregtuan 27 kompani nga 35 kompanitë e regjistruara të tregtimit të energjisë elektrike. Në total, vitin e kaluar në tregun e brendshëm të kontratave dypalëshe janë tregtuar 4.34 milionë megavat orë energji elektrike (pasi bursa është në fillimet e saj dhe ende nuk funksionon). Sipas të dhënave të KRE, kjo është më shumë se 50 për qind e të gjithë konsumit të energjisë elektrike në vend.

Dega maqedonase e gjigantit slloven GEN-I Energy mbetet kompania më e madhe tregtare në tregun tonë.

Filiali i saj GEN Maqedoni vitin e kaluar përmes tregut tonë ka shitur 195 milionë euro dhe dega e Maqedonisë e mbylli vitin me fitim prej 363 mijë euro.

Më poshte gjitha kompanitë:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu