Kyuchyuk: Bullgarët dhe maqedonasit duhet të ndjehen mirë në mjedisin ku jetojnë dhe të mos urrejnë njëri-tjetrin

Ne nuk kemi një qëndrim të qartë për Maqedoninë e Veriut, sepse nuk kemi arritur të ndërtojmë gjatë këtyre muajve. Kështu ka thënë eurodeputeti, Ilhan Kyuchyuk në “bTV”.

Teodora Gençovska hyri me një vullnet relativisht të mirë për të zgjidhur çështjen (për Maqedoninë e Veriut), por në atë kohë kishte pengesa të tjera që nuk e lejuan atë të arrijë potencialin e saj të plotë”, shtoi ai.

Eurodeputeti theksoi se një nga arsyet për këtë është pozita e pakonsoliduar në koalicionin qeverisës.

Nëse ne pretendojmë se Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut ishin shumë afër dhe besojmë se është kështu, ne duhet të bëjmë gjithçka që është e mundur për t’i bërë ato shumë afër në të ardhmen. Kuptimi i politikës është bashkimi i ideve. Ne duhet të sigurohemi që bullgarët dhe maqedonasit të ndihen mjaft mirë në mjedisin ku jetojnë dhe të mos urrejmë njëri-tjetrin”, shtoi Kyuchyuk.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu