Lajme “jo të mira” nga Gjermania, atdheu ekonomik i shqiptarëve

Gjermania do të duhet të kursejë në vitin 2024: pavarësisht protestave, subvencionet e naftës për fermerët po hiqen gradualisht, taksat për biletat e avionit po futen dhe rregullat e mirëqenies po forcohen.

Qeveria federale gjermane ka arritur një marrëveshje për masat shtrënguese shtesë për të reduktuar barrën mbi buxhetin federal për vitin 2024. Projektligji për financimin e buxhetit ndër të tjera përfshin uljen e diskutueshme të subvencioneve të naftës për fermerët, taksat më të larta për trafikun ajror dhe sanksione më të rrepta në fushën e ndihmës sociale për të papunët.

Këto masa kursimi janë të nevojshme sepse, sipas një vendimi të mëparshëm të Gjykatës Kushtetuese Federale, qeveria duhet të kompensojë një mungesë financiare prej rreth 30 miliardë euro në buxhetin bazë, si dhe në fondin e klimës dhe transformimit.

Nga maji do të rriten taksat për biletat e avionit. Në varësi të destinacionit përfundimtar të udhëtimit, ai duhet të rritet me pothuajse një të pestën – në 15,53 deri në 70,83 euro për pasagjer. Taksa e biletës do të paguhet për të gjithë pasagjerët që nisen nga aeroportet gjermane. Tarifat shtesë do të duhet të paguhen nga kompanitë ajrore, por ato do të mund t’ua kalojnë atë pasagjerëve. Bazuar në këtë, qeveria në Berlin pret të ardhura shtesë prej rreth 400 milionë euro këtë vit. /tesheshi.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu