LSDM: Masat kundër krizës ulin çmimin e bukës dhe produkteve bazë

Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja dhe kryeministri Dimitar Kovaçevski sjell masa dhe politika efikase për të zbutur pasojat e krizës më të rëndë ekonomike në botë.

Masa e fundit për ofrimin e energjisë elektrike me çmim më të ulët, fiks për kompanitë që prodhojnë produkte ushqimore bazë po jep tashmë rezultatet e para.

Çmimet e bukës dhe produkteve ushqimore bazë janë në rënie. Elektriciteti më i lirë për kompanitë do të mundësojë stabilizimin e tregut dhe uljen e çmimeve të produkteve ushqimore bazë me të paktën 10 për qind.

Njëkohësisht, vazhdon subvencionimi i 80 për qind të faturave të energjisë elektrike për mbi 600 mijë familje dhe 72 mijë kompani të vogla dhe rreth 200 mijë qytetarë nga kategoritë sociale do të marrin mbështetje financiare në muajt në vijim.

LSDM vepron me përgjegjësi në kohë krize. “Kujdesi për të gjithë vazhdon”, thuhet në kumtesën e LSDM-së.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu