Mariçiq: Greqia është një mbështetëse e fortë e rrugës sonë evropiane

Maqedonia e Veriut e ka Greqinë partner dhe përkrahës të fuqishëm të rrugës evropiane, ka shkruar zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, pas takimit me ministrin alternativ grek të Punëve të Jashtme, Miltiadis Varviciotis në Athinë.

Takimi, siç thotë Mariçiq, ishte domethënës dhe i përmbajtur dhe u diskutuan tema të rëndësishme për të dyja vendet, si dhe zhvillimet në rajon.

Vizita e sotme është edhe një konfirmim i ekzistencës së vullnetit të mirë politik dhe potencialit për bashkëpunim të ndërsjellë në arritjen e qëllimeve të përbashkëta strategjike dhe projekteve të reja infrastrukturore që do të rrisin lëvizshmërinë e qytetarëve tanë, siç është hapja e pikës kufitare të Markova Nogës që besojmë se do të ketë zbatim të suksesshëm dhe hapje të shpejtë dhe efikase”, shkruan Mariçiq.

Marrëdhëniet e mira fqinjësore dhe mbështetja që kemi nga Greqia hap hapësirë ​​për t’u fokusuar dhe biseduar për të ardhmen evropiane dhe integrimin evropian të Maqedonisë.

Sipas tij, marrëdhëniet e mira fqinjësore dhe mbështetja nga Greqia “hapin hapësirë ​​për t’u fokusuar dhe biseduar për të ardhmen evropiane dhe integrimin evropian të Maqedonisë”.

Nga ana tjetër, mikpritësi i tij Varviciotis në “Twitter” njofton qëndrimin e njohur të autoriteteve greke se “rruga evropiane e Maqedonisë së Veriut është e lidhur me zbatimin e plotë të Marrëveshjes së Prespës”- tha ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu