Marzhe të kufizuara edhe për produktet e qumështit

Qeveria në seancën e sotme të 87-të miratoi Vendim për plotësimin e Vendimit për kushte të veçanta për tregtimin e mallrave të caktuara, me të cilin me propozim të Ministrisë së Ekonomisë është ngrirë marzhi për produktet e qumështit: gjizë, djathë të bardhë të pastër dhe të përzier, djathë të bardhë, djathë, qumësht kosi dhe ajkë dhe kos.

Për këto produkte, marzhi më i lartë tregtar është i kufizuar në 10% në tregtinë me shumicë dhe pakicë, përcjell INA.

“Gjatë kontrollit të rregullt të Inspektoratit Shtetëror të Tregut në tregtinë me pakicë dhe tregti me shumicë, sipas informacionit të Ministrisë së Ekonomisë, është konstatuar nevoja për ndërhyrje në mallrat e listuara, për shkak të rritjes së çmimeve të tyre. Siç dihet, nga 14 qershori 2022 është vendosur ngrirja në margjinat e produkteve ushqimore bazë: buka (e bardhë), sheqeri (i bardhë), vaji i ngrënshëm i lulediellit (pa vaj të shtypur të ftohtë), mielli i grurit (tipi 400 dhe lloji 500), makarona dhe spageti nga gruri i fortë, orizi i bardhë maqedonas dhe qumështi i përhershëm i lopës me përmbajtje yndyre 2,8 për qind, 3,2 për qind dhe 3,5 për qind, me marzh tregtar të vlefshëm deri më 31 dhjetor 2022”, thuhet në Qeveri,/INA/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu