Mediat izraelite: E vërteta e momentit mbi Hamasin

Ekspertët izraelitë dhe ish-zyrtarët e sigurisë theksuan se Tel Avivi nuk mund të arrijë qëllimin e vendosur – shkatërrimin e njëkohshëm të Hamasit dhe lirimin e të burgosurve të tij. Familjet e të burgosurve në Gaza kanë bërë sërish thirrje për një armëpushim për të liruar të afërmit e tyre.

Razi Barkai në radion ushtarake izraelite Galei Tzhala deklaroi se është e pamundur të kryhet misioni i “shkatërrimit të Hamasit dhe lirimit të të burgosurve” në të njëjtën kohë dhe paralelisht.

Redaktori i Channel 13 i Izraelit për çështjet arabe, Zvi Yehezkeli tha se Hamasi nuk është në telashe, sepse “edhe nën kompleksin mjekësor Al-Shifa nuk do të gjesh udhëheqës të lartë”.

Giora Eiland, një gjenerale e ushtrisë rezervë dhe ish-kreu i Drejtorisë së Operacioneve në Shtabin e Përgjithshëm, beson se Hamasi nuk është dobësuar “jo vetëm sepse liderët e tij janë të pranishëm, por edhe sepse qëllimi i tyre është shumë i thjeshtë: të presin dhe të qëndrojnë fortë.”

Ajo shtoi: “Hamasi është ende i qëndrueshëm dhe po ashtu edhe të burgosurit, duke supozuar se në një fazë Izraeli do të detyrohet të ndalet për shkak të presionit ndërkombëtar ose ndonjë arsye tjetër, kështu që kjo betejë është ende në kulmin e saj.

Kurthe me eksploziv në hyrje të tuneleve

Gjenerali i rezervës së ushtrisë dhe ish-shefi i shtabit, Gadi Shamni, tha se ata që e njohin Gazën dhe rëndësinë që i kushtohet luftës “e dinë se jemi shumë larg nga dita kur të vendosim një rrethim në spitalin Al-Shifa dhe ambientet poshtë tij”. ”

Sipas gjeneralit dhe kryeinxhinierit Mizrahi, Hamasi e kupton se duhet të ruajë hapësirën e tij, kështu që “në hyrje të tuneleve vendos kurthe me eksploziv për të na penguar të hyjmë brenda.” Ai shtoi: “Në ditët e fundit dhjetëra njerëzit tanë janë plagosur në një mënyrë të tillë.”

Programi televiziv tregoi një demonstrim nga disa familje të të burgosurve izraelitë në Gaza, të cilët ranë dakord që qeveria izraelite duhet të pranojë një armëpushim me Hamasin në mënyrë që të arrihet një marrëveshje shkëmbimi, e cila do të çonte në lirimin e të afërmve të tyre


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu