Mickoski: Bullgarët në Kushtetutë nëse japin garanci se kjo do të jetë kërkesa e fundit

Kryetari i OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski për “Prizma” tha se nëse kërkesat bullgare përfshihen në kornizën e negociatave kjo do të thotë kapitullim për Maqedoninë dhe se OBRM-PDUKM do të votojë kundër në Kuvend, nëse arrin një propozim i tillë.

“E kam thënë dhe po e përsërisë kjo është një kapitullim për Maqedoninë në planin diplomatik. Kjo do të thotë ose asimiloheni, bullgarizoheni dhe bëheni pjesë e BE-së ose asnjëherë nuk do bëheni asnjëherë pjesë e BE-së. Nëse vjen për ta votuar në Kuvend do të votojmë kundër”, tha Mickoski.

Në lidhje me kërkesën për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë, Mickoski tha se për të biseduar për këtë Bullgaria duhet të japë garanci se kjo do të jetë kërkesa e fundit dhe nuk do ta bllokojnë më Maqedoninë, por edhe të shfuqizoj Rezolutën që është votuar në Kuvendin bullgar në vitin 2019.

Mickoski theksoi se ashtu si kur Maqedonia u bë anëtare e NATO-s, edhe Bullgaria tha se nuk ka pyetje të hapura, për të thënë se nuk ka pyetje të hapura, për të interpretuar historinë ose çfarë lloj njerëzish kemi qenë ose për të folur një gjuhë të ngadaltë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu