Mickoski: Me një qasje të zgjuar dhe racionale mund të ndryshohet propozimi francez

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, sot para Qeverisë tha se vazhdojnë me protestat kundër propozimit francez. Por, Me një qasje të zgjuar dhe racionale mund të ndryshohet “propozimi francez”.

“Ne duam të hyjmë në BE si maqedonas krenarë, krenarë për paraardhësit tanë dhe sakrificën që bënë të parët tanë për të pasur këtë shtet të pavarur, i cili flet gjuhën e bukur amtare maqedonase. Sot ne dhamë propozimin tonë dhe është qëndrimi i partisë për kornizën e negociatave dhe qëndrimet e përbashkëta të vendeve anëtare të BE-së. Ju mund të negocioni siç po bën kjo Qeveri dhe të na çoni në humnerë dhe të mos keni mundësi të dytë ndërsa bini. A do ta pranojmë atë opsion, themi “jo faleminderit” dhe prandaj i themi jo asimilimit të Maqedonisë. Në vend që të konsultoheshin me ne, ata zhvilluan negociata ekzibicioniste. Me një qasje të zgjuar dhe racionale, gjithçka mund të ndryshohet. Ne presim që qeveria të pranojë qëndrimet tona dhe të bëjë një tekst të rafinuar”, tha Mickoski.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu