Mickoski: U bëj thirrje udhëheqësve evropianë të ndihmojnë Maqedoninë të fillojë negociatat sa më shpejt të jetë e mundur

Këto janë periudha të vështira për kontinentin tonë, si dhe sistemin tonë global të vlerave demokratike. Sidoqoftë, kohërat e vështira zakonisht tregojnë më të mirat tek njerëzit, dhe shpresoj se vendimet politike do të kuptojnë se zgjedhjet e vështira tani do të vendosin rrugën tonë drejt trajektores së vërtetë, tha sot Kristian Mickoski në Kongresin e PPE-së.

“Unë e flas këtë veçanërisht në kontekstin e asaj që ne përballemi në Ukrainë dhe si ndikon në Ballkanin Perëndimor. Maqedonasit aktualisht përballen jo me agresion fizik, por me agresion politik. Në këtë pikë ka përpjekje nga një anëtar i Bashkimit Evropian për të mohuar të drejtën në gjuhën maqedonase dhe për të ndërhyrë në identitetin maqedonas.

Kjo lloj sjelljeje është gjithçka tjetër përveç evropiane. Fatkeqësisht, procesi ynë i integrimit në BE është përqendruar në të kaluarën, në vend të së ardhmes”, tha Mickoski.

Ai shtoi se në vazhdimësi është i përkushtuar në rrugën evropiane.

“Shumë herë në të kaluarën qeveria jonë nuk ka dhënë rezultate për çështjet kryesore, veçanërisht duke pasur parasysh sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit. Sidoqoftë, mbi të gjitha, qytetarët tanë meritojnë hapjen e negociatave të pranimit. Unë personalisht ju siguroj se sa më shpejt që të fillojnë negociatat, qeveria e re e udhëhequr nga OBRM-PDUKM do të vendosë një fokus të veçantë në ndërtimin e institucioneve të qëndrueshme demokratike që i përshtaten standardeve më të larta evropiane”, tha Mickoski./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu