MPJ bullgare e pakënaqur me faktin se Marrëveshja dhe Protokolli nuk janë kritere për hapjen dhe mbylljen e negociatave

Në Raportin e përgatitur nga MPJ-ja bullgare për propozimin francez për fillimin e negociatave të anëtarësimit me BE-në, të publikuar sot nga “Deutsche Welle”, thuhet se Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë dhe Protokolli nuk janë kriter formal për hapje apo mbyllje. negociatat.

Në këtë drejtim, draft-korniza e negociatave nuk korrespondon me Pozicionin Kornizë të vitit 2019, sepse zbatimi i Marrëveshjes së Fqinjësisë së Mirë dhe Protokollit të Artit. 12 nuk përfaqësojnë një kriter formal për hapjen ose mbylljen e kapitujve të negociatave. Roli i Këshillit të BE-së (dmth. Bullgaria) nuk është paraparë në vlerësimin nëse Republika e Maqedonisë së Veriut e zbaton protokollin dypalësh dhe ky vlerësim i është lënë KE-së, thuhet në raport.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu