Naumovski: Ne kemi pasur propozime shumë më të mira se ai që është pranuar tani

Ish-zëvendëskryeministri Vasko Naumovski në “Click Plus” në TV21 për ndryshimin e emrit dhe zgjidhjen e kontestit me Greqinë, komentoi se në kohën e tij ka pasur propozime shumë më të mira se ai që është pranuar tani – Maqedonia e Veriut. Ai ka komentuar edhe referendumin, i cili tha se ishte i pasuksesshëm, edhe pse disa u përpoqën ta bëjnë të suksesshëm.

“Mendoj se në vitet e kaluara, edhe në vitet 90, ka pasur mundësi për të gjetur një zgjidhje me Greqinë dhe jo për të ndryshuar emrin dhe për të pasur një ndryshim vetëm për përdorim dypalësh. Ka pasur edhe disa propozime të tjera më parë, por lidershipi politik i atëhershëm në vendin tonë dhe në Greqi nuk ka arritur një kompromis dhe mendoj se kemi ardhur në një propozim që mendoj se është shumë më i keq se të gjithë të mëparshmet, është pranuar, edhe pse ka pasur një referendum që ka dështuar, dhe për të cilin ka pasur përpjekje për të treguar se ka pasur sukses”, tha Naumovski.

Duke komentuar situatën aktuale në Bullgari, Naumovski tha se dalja e koalicionit dhe ministrave në qeverinë bullgare është një përpjekje për të rrëzuar qeverinë, por në fund u shpreh optimist se qeveria do të mbijetojë dhe se ka disa mundësi për t’u hequr veton.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu