Ndotja e ajrit në Maqedoni, MSH rekomandon mbajtjen e maskave

Ministria e Shëndetësisë për shkak të ndotjes së ajrit gjatë sezonit rekomandoi sërish mbajtjen e maskave me qëllim që të mbrojtjes nga ajri i ndotur. Sipas MSH-së, mbajtja e maskave është për mbrojtjen e shëndetit respirator dhe se nuk duhet të ajroset shtëpia për shkak të ajrit.

Ministria e Shëndetësisë rekomandoi edhe që të mbahen ushtrime në hapësira të mbullura dhe të përdoren antioksidantë, vitamin C,D, zink.

Ndryshe, Shkupi por edhe qytetet tjera gjatë sezonit të dimrit kanë ndotje enorme të ajrit, ndërsa kryqyteti ka figuruar disa herë si ndër qytetet më të ndotura në botë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu