Në panik serbët dhe rusët: Ushtria e Kosovës po trajnohet fshehurazi në Bondsteel!

Diplomati rus, Vladimir Safronkov, në takimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së tha se “disa anëtarë të NATO-s në mënyrë të fshehtë po trajnojnë anëtarët e forcave të armatosura të Kosovës” dhe kërkoi një shpjegim se si po kryhen këto trajnime.

Ai hodhi dyshime se trajnimet po kryhen nga ushtria amerikane nw kampin Bondsteel.

Sot media serbe, Kurir, nga ana tjetër, shkruan se KFOR-i është duke bërë atë për një kohë të gjatë dhe se, përveç trajnimit, pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës kanë blerë armë, dhe se qëllimi është që një ditë të bëhet ushtri e Kosovës, raporton arbresh.info.

Milovan Drecun, kryetar i Kuvendit të Serbisë për Kosovën, konfirmoi për Kurir që në Bondsteel në Kosovë oficer i sigurimit kryen trajnime për Ushtrinë e Kosovës dhe punon me NATO-n.

“Aleanca po përgatit një formacion të armatosur të Kosovës. Ata po krijojnë strukturë organizative, po përgatisin personelin e tyre komanduese, të trajnuar, të armatosur… Serbia e kundërshton krijimin e njësive të armatosura të Kosovës, që është ushtria e Kosovës, sepse ajo nuk do të jetë një faktor stabiliteti, por paqëndrueshmëria dhe pasiguria shtesë për serbët e Kosovës – ka thënë Drecun duke shtuar se në Kosovë dhe nuk e fshehin se njerëzit po trajnohen në në masë të madhe.

Ministri i Mbrojtjes Aleksandar Vulin kundërshtoi fuqishëm formimin e Ushtrisë së Kosovës. Ai pyeti se çfarë do të bënte ushtria e Kosovës kur KFOR-i garanton siguri.

“Ju keni anëtarë të KFOR-it të cilët janë të trajnuar mirë në ushtri të forta, ata janë përgjegjës për sigurinë në Kosovë dhe të gjithë jemi dakord se siguria në Kosovë, sidomos për serbët, nuk është e mirë. Dhe çfarë, KFOR do të largohet tani, tani do të largohet nga ushtria e trajnuar, dhe disa veteranë të UÇK-së do të vijnë dhe do të garantojnë sigurinë? Kujt do t’ia garantojnë sigurinë dhe prej kujt ata mbrojnë ende KOsovën? – Vulin kërkoi duke shtuar se “Ushtria e Kosovës është absolutisht e papranueshme dhe se duhet ta përmendim atë në çdo takim” me të gjithë bashkëbiseduesit relevantë në botë.

Dje u njoftua gjithashtu nga kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, i cili tha se Prishtina nuk mund të presë pafundësisht transformimin e forcave të sigurisë të Kosovës në ushtri. Megjithatë, ai nuk tha kur do të ndodhte ky transformim./arbresh.info

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here