Nëntë anije me grurë u larguan nga portet e rajonit të Odesës gjatë dy ditëve

Nëntë anije të ngarkuara me 162,000 tonë produkte bujqësore të prodhuara në Ukrainë për vendet afrikane, aziatike dhe evropiane janë larguar nga portet e rajonit të Odesës gjatë dy ditëve të fundit.

Deklarata përkatëse është bërë nga Ministria e Infrastrukturës së Ukrainës në Facebook.

“Në veçanti, transportuesi me shumicë BOZBURUN-M, me 40,000 tonë grurë, është nisur sot për në Etiopi. Është anija e tetë që është marrë me qira si pjesë e Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së, duke ofruar ndihmë për vendet afrikane dhe aziatike”, thuhet në raport.

Njëzet e gjashtë anije tani po trajtohen në portet e rajonit të Odesës. Ata po ngarkohen me 1 milion ton produkte bujqësore të prodhuara në Ukrainë.

Që nga 1 gushti 2022, gjithsej 475 anije kanë eksportuar 11.2 milionë tonë produkte bujqësore të prodhuara në Ukrainë nga portet e rajonit të Odesa në vendet aziatike, afrikane dhe evropiane.

Më 17 nëntor 2022, Ukraina, Kombet e Bashkuara dhe Turqia ranë dakord të zgjasin Iniciativën e Kokrrave të Detit të Zi për një periudhë prej 120 ditësh. Fillimisht, ajo u nis në 22 korrik 2022 dhe anija e parë u largua nga porti i rajonit të Odesa më 1 gusht 2022.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu