Nesër pritet vendimi përfundimtar për ngjarjet në Kuvend më 27 prill të 2017-tës

17 të akuzuarit për dhunën e shkaktuar në Kuvend më 27 prill nesër do ta marrin vendimin përfundimtar.

Në mesin e të akuzuarve janë Mitko Çavkov, Mitko Peshov, Dushko Llazarov dhe Goran Gjoeshevski – Levi, Igor Durllovski, Igor Jug, Nikolla Mitrevski dhe Aleksandar Vasilevski.

Prokuroria i akuzon për për prishje të rendit kushtetues dhe terrorizëm, vepër ku dënimi është minimum 10 vite.

Pas miratimit të Ligjit për amnisti në Kuvend kishte reagime negative në opinion, 15 të akuzuar i amnistuan dhe për ato është ndaluar procedura.

U amnistuan edhe deputetët që i hapën dyert, Sasho Vasilevski dhe Krsto Mukoski. Por edhe kolegët e tyre Johan Tarçullovski, Ljupço Dimovski dhe Ljuben Arnaudov.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here