Nga e premtja fillon afati për mbledhjen e nënshkrimeve për kandidatët presidencialë dhe deputetë

Nga dita e premte, 23 shkurt, në të gjitha drejtoritë rajonale dhe zyrat e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ) dhe para noterëve kompetentë, fillon afati për mbledhjen e nënshkrimeve për kandidatët për president dhe kandidatët për deputetë.

Sipas afateve mbledhja e nënshkrimeve do të zgjasë deri më 8 mars.

“Mbledhja e nënshkrimeve bëhet para të gjitha drejtorive rajonale dhe zyrave të KSHZ-së që ndodhen në selitë e 34 njësive vendore dhe para noterëve kompetentë, për këtë arsye dhe për këtë sqarim, adresat e drejtorive rajonale të KSHZ-së. KSHZ-ja para së cilës janë mbledhur nënshkrimet do të publikohet. Procedura fillon në datën 23 dhe vazhdon vazhdimisht çdo ditë. Drejtoritë rajonale do të punojnë me dy turne. Në mëngjes nga ora 08:00 deri në 20:00 të mbrëmjes, ndërsa ditën e fundit më 8 mars do të punojnë deri në ora 24:00”, tha anëtari i KSHZ-së, Boris Kondarko.

Ai ka sqaruar se iniciativa për mbledhjen e nënshkrimeve në mbështetje të listës së dorëzuar të kandidatëve për kryetar dhe deputet, inicohet me dërgimin e njoftimit dhe deklaratës në KSHZ nga kandidati i propozuar, përkatësisht personi i autorizuar prej tij me njoftim të përgjithshëm të vërtetuar nga një noter publik. Dokumentet e nevojshme do të publikohen në ueb faqen e KSHZ-së dhe nga aty do të mund t’i shkarkojnë të gjithë të interesuarit.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në seancën e djeshme miratoi Rregulloren për mbledhjen e nënshkrimeve, e cila do të publikohet në ueb faqen e Komisionit. Përveç kësaj, është miratuar edhe Rregullorja për sjelljen e policisë gjatë mbajtjes së zgjedhjeve.

Kryetari i Komisionit, Aleksandar Dashtevski, theksoi se është i njëjti Rregullore nga zgjedhjet e vitit 2021.(INA)


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu