Ngrohjen do ta mbikëqyrë vajza e Talat Xhaferit, shefi i shtabit zgjedhor të BDI-së i zgjedhur drejtor i Ngrohjes në ESM.

AD ESM ka regjistruar tre kompanitë me të cilat do të aplikojë në shpalljen e qeverisë për marrjen e ngrohjes me avull në Shkup në vend të Balkan Energy Group. Veprimtaria e të tre kompanive është furnizimi me avull dhe ajër të kondicionuar në adresën e menaxhimit të termocentraleve shtetërore, transmeton InfoShqip.

Për këtë qëllim janë themeluar tre subjekte – Furnizimi me ngrohje ESM, i cili do të mbledhë faturat, shpërndarja e ngrohjes ESM, e cila do të marrë përsipër rrjetin e ujit të ngrohtë dhe prodhimi i ngrohjes ESM, i cili do të duhet të gjejë një mënyrë për të ngrohur rreth 60.000 Shkup. banorët duke blerë gaz natyror.

Siç njofton Factor, shefi i shtabit zgjedhor të BDI-së në Studeniçan, Mesud Yakupi (administrator i TI-së), ka marrë mandat gjashtëmujor si drejtor i ngrohjes në ESM, ndërsa anëtarë të bordit mbikëqyrës janë Petar Petrovski nga Manastiri. , vajza e kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, Besiana Xhaferi Beqiri nga Çairi dhe Zorica Giovska nga Gazi Baba.

Zllatko Piperkoski, inxhinier elektrik nga Kërçovi, i cili vitin e kaluar u shkarkua nga pozita e drejtorit të REC Oslomej, është emëruar drejtor i kompanisë më të rëndësishme – ESM për prodhimin e ngrohjes. Këshilli mbikëqyrës përbëhet nga Sonja Stefanovska dhe Ljubço Kizhevski nga Shkupi dhe Valbona Halili nga Kërçova.

Qeveria e ngarkoi SHA ESM – Shkup të themelojë tri kompani tregtare me përgjegjësi të kufizuar që do të prodhojnë, shpërndajnë dhe furnizojnë energji termike për zonën e qytetit të Shkupit. Një hap i tillë vjen pasi Komisioni Rregullativ për Energji dhe Shërbime të Ujit (RKEVU) i hoqi tri licencat kompanisë BEG për prodhimin, shpërndarjen dhe furnizimin me energji termike./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu