Nikollovski: E vërtetë që Maqedonia ka krizë por kemi bërë gjithçka për t’i siguruar detyrimet shtetërore

“Këtë vit do të duhet të ndryshojmë vetëdijen, do të ndryshojmë gjithçka në bujqësi dhe do të duhet të bëjmë atë që kërkon tregu. Nëse jemi vendi më i harmonizuar me politikën e përbashkët evropiane, do të duhet ta tregojmë në veprim”, tha ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit, Ljupço Nikollovski në një fjalim në një manifestim me rastin e 1 qershorit, Ditës Botërore të Qumështit, të mbajtur në oborrin e një kompanie të qumshtit.

“Është një krizë, por ne kemi dhënë gjithçka që mund të sigurohet. I vetmi vend në rajon ku plehrat subvencionohen me 40 për qind, mbështetja për naftën e gjelbër tani me ribalancimin do të ndryshojë në 100 për qind. Në asnjë vend tjetër nuk ka fond ndërhyrjeje dhe këtë vit kemi 15 milionë euro plus për fondin e ndërhyrjes.Është obligim për të gjithë blegtorët dhe të gjithë fermerët që të harmonizohen dhe të ndryshojnë gjërat së bashku dhe t’i bashkojmë të gjitha trendet”, tha Nikollovski, duke u thënë prodhuesve të pranishëm të qumështit të mos shqetësohen për pagesën e subvencioneve, sepse janë paraparë mjete 500 milionë denarë për t’u paguar për të gjitha fazat.

Në fjalën e tij, Nikollovski theksoi të gjitha masat që Ministria po i ndërmerr për përkrahjen e prodhuesve të qumështit dhe fermerëve, me referencë të veçantë për modelin e ri të subvencioneve.

Ai theksoi se në kushtet e krizës ekonomike, përmes Fondit Intervenues, është futur subvencionimi intervenues në vlerë prej 5,5 denarë për qumështin e lopës të prodhuar dhe dorëzuar në objektet përpunuese në periudhën janar-prill 2022, gjë që u ndihmon prodhuesve të qumështit që ta kenë më të lehtë tejkalimin e krizës ekonomike.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu