Nikollovski: Marrëveshja me Bullgarinë është burimi i të gjitha problemeve

Aleksandar Nikolloski sqaron se partia e tij ka paraqitur iniciativë për referendum për anulimin e Marrëveshjes së Miqësisë dhe Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë.

“Kjo marrëveshje është nënshkruar në vitin 2017 nga Zoran Zaev dhe Boyko Borissov dhe ajo marrëveshje është baza e të gjitha problemeve të Maqedonisë. Sepse është ratifikuar në parlamentet e të dy vendeve si ndërkombëtare, ndërsa Bullgaria ka të drejtë të ndryshojë thelbin e ekzistencës së popullit maqedonas dhe të shtetit maqedonas, pra të godasë themelin e shtetit maqedonas.

Nëse Maqedonia nuk i plotëson kushtet për Car Samuelin, Shën Kirilin dhe Metodin, kush janë Shën Klimenti dhe Naumi, kush jemi dhe çfarë jemi, Maqedonia nuk do të hyjë në BE, ndërsa një marrëveshje të tillë e pranoi qeveria e LSDM-së dhe BDI-së”, tha Nikolloski.

Ai theksoi se Bullgaria pretendon se vetëm rastësisht kufizohet me Maqedoninë në kufirin perëndimor dhe në thelb kufizohet me veten sepse në kufirin perëndimor në anën tjetër, sipas tyre, jetojnë bullgarë vendas që flasin një dialekt të gjuhës bullgare dhe besojnë se Bullgaria duhet të kufizohet me Bullgarinë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu