Nis testi klinik i katër ilaçeve për virusin koronar në Evropë

Kanë nisur proceset klinike në të paktën shtatë vende evropiane, gjatë së cilës katër ilaçe eksperimentale për virusin koronar do të testohen në një total prej 3,200 pacientësh, tha ministria franceze e shëndetësisë.

Katër ilaçet që do të testohen në një numër të madh të pacientëve janë remdesivir, lopinavir në kombinim me ritonavir, i cili më pas mund të kombinohet me beta interferon dhe hidroksillorinë, raporton INSERM, organizata ombrellë për kërkime mjekësore në Francë.

Remdesivir është një ilaç eksperimental antiviral që është testuar më parë për trajtimin e Ebola-s.

Lopinavir në kombinim me ritonavir funksionon mirë në kontrollin e infeksionit të virusit në imunitetit e njeriut me HIV dhe mund të jetë efektiv në trajtimin e koronavirusit.

“Trajtimi do të përfshijë 3.200 pacientë në Belgjikë, Hollandë, Luksemburg, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani dhe Spanjë, dhe ndoshta në vende të tjera.

Që nga shfaqja e një virusi të ri në Kinë, Didier Raoult, drejtor i IHU Mediterranee Infeksionit në Marsejë, ka qenë duke mbrojtur përdorimin e klorokinës në trajtimin e sëmundjes. Ai ngriti dyshimin me shumë mjekë të tjerë që menduan se testi që ai bëri mbi 24 pacientë nuk i plotësonte të gjitha kriteret e nevojshme.

Një test dytë ndërkombëtar do të zhvillohet nën kujdesin e Organizatës Ndërkombëtare të Shëndetit (OBSH) të quajtur “Solidaritet”, sipas INSERM.

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu